Чернобил у тањиру – Монсанто

ГМО терор:  Монсанто терорише нучнике и еко-активисте !

Биотехнолошки див Монсанто свакако није међународна корпорација која ће се устручавати коришћења свакојаких најпрљавијих трикова како би успела да повећа своје профите, стога се оправдано може назвати, најомраженијом компанијом на свету. Немачке новине  Süddeutsche Zeitung  објавиле су детаљан извештај који то потврђује, и у њему се описује како су Монстану на располагању средства и људство америчког политичког врха, али и војно-индустријског комплекса.

У њему стоји податак како су током прошле године 16 лобиста Монстанта постали високо рангирани политички званичници САД-а, према подацима Центра за одговорну политику, непрофитне организације са седиштем у Вашингтону која анализира утицај новчаних токова и лобирања на обликовање ставова политичких званичника.

Монсанто је 2008. године ангажирао Total Intelligence Solutions, обавештајну службу компаније која се сада службено зове Academi, некад је њено име било Xe Services, али је најпознатија као Blackwater (и ту није крај пописа). Ради се, у основи, о приватној војсци која је водећи давалац заштитничких услуга америчкој војсци, а име често мења због низа брљотина које се доводе у везу с компанијом, попут мучења и убијања цивила и подмићивања ирачких званичника. Монсанто је Total Intelligence Solutions  ангажовао (службена је верзија), како би прикупљао информације о појединцима и активистичким групама које нису наклоњене биотехнолошком диву.

О Монсантовом политичком утицају довољно говори то да  је Craig Stapleton, бивши амерички амбасадор у Паризу, сугерисао америчком политичком врху састављање листе казни за европске државе које се противе увођењу Генетски Модификованих Организама. Може се поменути како је  Ilse Aigner сервирала, немачкој министарки пољопривреде, хране и заштите потрошача, након што је 2009. године забранила у Немачкој Монсантов генетски модификовани кукуруз. Њено мишљење је током службене посете САД-у доста агресивно покушавао да промени амерички министар пољопривреде TomVilsack.

Противници технологије Генетски Модификованих Организама често су жртве хакерских напада, попут немачке организације за заштиту животне средине “Пријатељи земље“. Два дана пре конференције за штампу на којој ће се објавити резултати истраживања о утицају Монсантовог пестицида глифосата на људско тело, вирус је из погона избацио компијутер главног организатора Adrian Beppa. Интернет страница независне организације GMWatch, која пружа информације о опасностима ГМО технологије, је мета хакерских напада још од давне 2007. године. Можда се ту крије неслужбена верзија разлога Монсантовог ангажовања Blackwatera.

Треба поменути и случај др. Judy Carman, аустралске научнице која је објавила неколико истраживања о (не)квалитети Генетски Модификованим Организама. Увидом у попис IP адреса с које се посећују интернет странице на којима др.  Carman објављује своја истраживања, установљено је да странице посећује не само Монсанто, него и различити амерички званичници, укључујући и војску.

Све то заједно и није нека тајна, јер је још давне 2001. године Jay Byrne, бивши Монсантов човек за односе с јавношћу, изјавио како “интернет треба сматрати оружјем које једноставно стоји на столу. Или ћеш га ти употребити, или твој противник, али неко ће свакако страдати“.

One thought on “Чернобил у тањиру – Монсанто

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s