Духовни и економски препород Србије уз помоћ Бога и Русије

Помаже Бог, браћо и сестре православни Срби, Срби других вера и уверења и грађани Србије. Хтео бих написати нешто на тему у наслову овог текста. Већина србских патриотских покрета у Србији се бави протеклим ратовима, србовањем без конкретне користи, свађањем, мржњом и вређањем других који су нам криви за нашу пропаст (како друге нације и државе тако и наше предходне власти), кукањем и жаљењем на економску кризу, скупоћу, бесомучним вођењем политичких разматрања где је скоро сваки грађанин Србије политичар који се у све разуме и мисли да све најбоље зна, итд. Све то нема много користи без духовног, моралног а тиме и економског препорода. Многе политичке партије у Србији су у предизборним кампањама па и ових предходних избора пецале гласаче на основу свог неког економског програма који треба да победи кризу у Србији. Сетимо се Мирољуба Лабуса, Божидара Ђелића и других наших економских „експерата-усрећитеља“, где су они сада и шта су добро донели Србији? Имамо и њиховог саборца и истомишљеника и сада у власти Млађана Динкића који већ 12 година са својим Г17 води економију Србије уз помоћ ДС или ДСС, а сада и СНС која је његов УРС узела у своју владу уместо ДСС-а чији је председник Војислав Коштуница подржао Томислава Николића у другом кругу избора и тиме му обезбедио да постане председник Србије.       Значи ДСС који га је подржао СНС није узео у владу а УРС који га није подржао је наградио уласком у своју владу. Ипак ствари се крећу добрим путем, миц по миц, по Путиновом моделу који се из Русије преноси на Србију на коју Русија има све већи утицај јер од запада, САД и ЕУ који су и сами у економској кризи Србија нема много чему добром да се нада, као и до сада.

Економски суноврат у Србији се десио због пропасти и краха утопије комунизма, затим утопије обожавања запада и његових „вредности“, па затим ЕУтопије, шта је следећа превара? Русија нам није могла помоћи 90-тих година јер је и она сама била у кризи и под шапом САД. Од 2000. године до сад власт Србије (нарочито ДС и Г17) није искористила економски успон Русије, Кине и других држава у успону које геополитички не чине оно што зовемо „запад“, и стално је Русији окретала леђа а јурила ка западу и ЕУ која нас нити воли нити жели (осим да нас искоришћава као јефтину радну снагу и наше сировине) а сада све више нити може да нам помогне.

Економски препород Србије почео је уз помоћ Русије, али пре свега десиће се у довољној мери уколико се, ако не остали грађани Србије онда бар, Срби окрену својој духовности – православљу, а ко није те вере и сви ми да се окренемо породичним вредностима,  моралу и поштењу у пословању, животу и раду. У том смислу заменик премијера Србије Александар Вучић је почео борбу против корупције по Путиновом моделу, како је и Путин почео са препородом Русије. Питање је само докле ће г.Вучић стићи и да ли ће истрајати, јер неморал, криминал и корупција се укоренила не само међу тајкунима и интелектуалцима, него и међу средњим и малим приватницима и самим обичним радницима. И у комунизму је народ Србије био поштенији, имао је неки комунистички морал („морално-политичку подобност“) који је ипак био бољи од потпуног неморала и декаденције коју смо после увезли са запада. Кад је народ престао да верује у комунизам и тиме пропасти идеје комунизма у Србији који је учио да је скоро све друштвена имовина и да свако из ње може да узима према својим потребама, народ је почео да краде свуда и све што је стигао, и то су крали скоро сви, од директора до последњег радника и портира.  У протеклих 20 година а нарочито од 2000. године и доласка ДОС-а на власт, поштено није могло да се заради у Србији, осим тек толико да се преживи.

Духовни, морални и економски препород и уздизање доноси и повећање наталитета који је у Русији скочио због тога, а томе се надамо и у Србији. Исто тако Српска православна Црква (њено свештенство и сви верници), православни владика Артемије у егзилу и његови следбеници, Истински православне Цркве (зилоти, ревнитељи) са својим свештенством и верницима и све друге верске заједнице у Србији не треба да буду неми посматрачи догађања у народу и држави стојећи по страни него да се активно укључе у духовни и материјални препород Србије и њених грађана. Они као духовници имају одговорност према својим верницима и свим људима који имају не само душу него и тело у овоземљском животу.

Ето, неких смерница за размишљање, од мене. За сад толико. Слава Богу! Тражимо од Бога помоћ и добићемо је. Нисмо се довољно и правилно молили Богу па нисмо ни добили. А Господ наш Исус Христос каже у Јеванђељу: „Тражите и наћи ћете, куцајте и отвориће вам се.“, „По вери вашој нека вам буде.“, „Веруј и биће ти.“ и слично.

Владимир Јанковић

Београд

Србија

vjbgdser@eunet.rs

http://vk.com/id156526715 профил на руском сајту

http://www.facebook.com/vladimir.jankovic.vlada профил

http://www.facebook.com/groups/pravoslavnasrbskazajednica/Група коју сам основао у јануару 2012. „Православна србска заједница“

http://www.facebook.com/groups/realmadridka/ Група „Руско-србско братство“

http://pravoslavnasrbskazajednica.blogspot.com/

Напомена: Ово је мало допуњена верзија мог предходног текста „Духовни и економски препород Србије“ уз пратеће слике. На блогу овај текст се налази на линкуhttp://pravoslavnasrbskazajednica.blogspot.com/2012/10/blog-post_1721.html .

Ко има профил на Фејсбуку може да коментарише овај текст и на мом профилу овде http://www.facebook.com/notes/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0/%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%83%D0%B7-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%9B-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B8-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B5/516500381695530
или овде у групи на Фејсбуку „Православна србска заједница“, а ако нисте у групи треба најпре да тражите да уђете у групу http://www.facebook.com/groups/pravoslavnasrbskazajednica/doc/376419255773115/

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s